Aktivist – javisst!

I den senaste oppositionsmätningen från DN/Ipsos når Fi 3% (läs HÄR). Vi som inte sitter i Riksdagen (än…) och är mitt emellan två val, när mediaskuggan är som starkast. Nu är vi verkligen på gång och vi kan använda det här resultatet som pepp och avstamp för att i nästa val slå nya rekord! 

Under helgens aktivism i Svenstavik samlade vi in åsikter från besökarna om varför Bergs kommun behöver feminism. Här får du veta varför!

För att det är awesome!

Tjejer ska inte behöva oroa sig för att bli våldtagna vart de än är!

För att när jag tar upp förtryckfrågor om könsidentiteter och sexuella läggningar så ska inte den första frågan en politiker säger vara ”Vad är HBTQ?”.

För att personal inom omsorg ska få bättre lön och kortare arbetstid.

För att jag vill växa upp och få lön efter prestation inte efter mitt kön.

För att polisen ska bli bättre på att stoppa våld mot kvinnor.

Därför att feminism borde vara en självklarhet överallt.

För att skolan ska få bättre arbetsmiljö för alla.

Nu hoppas vi att fler i Berg inser det här behovet och att Fi kommer in i Bergs kommun efter nästa val!

Vårt öppna brev till polisen och kommunen publicerades även i LT, HÄR, och kommunen har på sin facebooksida besvarat vårt brev:

”Självklart ska både män och kvinnor känna sig trygga på Östersunds gator, det tror jag att de flesta i samhället kan skriva under på.

Östersunds kommun har en tät dialog med polismyndigheten. Exemplvis genomför kommunen och polisen just nu en rad dialogmöten med medborgarna för att höra vad just medborgarna tycker är viktigt.

Självklart är du välkommen att närvara vid ett eller flera sådanna möten. På plats finns förutom representanter från polisen, förtroendevalda politiker som kan svara på dina frågor och ta mot dina synpunkter.” 

HÄR kan du läsa om dialogmötena. Jag tänker prata med polisen och kommunen på mötet i morgon och erbjuda dem hjälp i form av workshops, föreläsningar och diskussioner runt attityder, beteende, värderingar och bemötande.

Aktivist, javisst!

IMGP3179rev

 

Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *