Tigger

I tidningarna i dag läser jag att Eskilstuna kommun beslutat att det ska krävas tillstånd för den som tigger. Är det någon som tror att det kommer att gå att få ett sånt tillstånd om du tigger för att du är fattig, utanför, hemlös eller på annat sätt i en situation där ditt enda val är att tigga? När det dessutom ska kosta 150 kronor per dag? Jag tror att tillståndet bara kommer att ges till etablerade föreningar, ideella organisationer och politiska partier. Som redan har pengar.

Ett krav på tillstånd gör inget för den som är fattig, det är bara ett sätt att gömma undan världens orättvisor så att de som har pengar slipper se att andra inte har pengar. Det vi inte ser finns tydligen inte.

Ja, jag är arg. Oerhört arg. Och förtvivlad över att Sverige på så kort tid förändrats från ett medmänskligt och empatiskt samhälle till ett iskallt, stenhårt rasistiskt samhälle där ingen verkar bry sig om någon annan än sig själv.

Samtidigt är jag glad att jag själv finns i ett parti som tagit rakt motsatt väg. Som vill förstärka de mänskliga rättigheterna, förnya demokratin och förändra politiken. Vi gör det med kärleken som drivkraft, vi gör det tillsammans och vi tänker inte ge upp.

Vi är i jämförelse med övriga partier ett parti med mycket små ekonomsika medel, men med stort hjärta och många tillskyndande aktivister. För att utjämna oddsen något försöker vi riksdagskandidater den här veckan samla in pengar till valkassan. Jag har en insamling på facebook som du hittar HÄR. Eftersom det tack och lov inte behövs tillstånd än för att tigga här på nätet (även om jag hör till kategorin som lätt fått ett tillstånd i så fall) så passar jag på! Skänk en slant så jag kan resa runt och föärga Jämtland och Sverige rosa! Vill du veta mer om vår politik? Maila mig på ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se så kan jag komma hem till dig på homeparty! Allt som behövs är att du samlar minst 10 åhörare och bokar in en tid med mig. Ingen kostnad, bara massor av rosa kärlek!

Jag hoppas vi ses!

 

 

2 kommentarer

 1. Varför är F! inte jämställda själva?
  Trodde det var er paradgren.
  Nu ser jag på f! hemsida att kvinnoöverskottet
  är i det närmaste totalt. Borde ni inte ha 50/50?
  Ser också att andra feministiska org har samma trend.

  1. Hej Krister, kul att du bytt fråga lite grann! Du behöver skilja på ett företag där ledningen anställer personalen och en ideell organisation som byggs upp av medlemmar som söker sig själva till en organisation. Hur menar du att Fi skulle göra för att bli jämställda i dina ögon? Skulle vi tvångsansluta manliga medlemmar eller skulle vi neka kvinnor att bli medlemmar? I ett företag är det ledningen som styr och som kan påverka fördelningen av de anställda, men ideella organisationer byggs upp av de som vill bli medlemmar. Eftersom kvinnor oftare har erfarenhet av förtryck än vad män har så är det naturligt att många av våra medlemmar är kvinnor som vill förändra samhället. Vi välkomnar alla män att vara med och har många manliga medlemmar oxå, men det är medlemmarna som styr organisationen, till skillnad från hur företag fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *