Nu är jag på gång!

I världen idag ser vi hur klyftorna växer i rasande fart mellan fattig och rik. Hur de åtta rikaste i världen äger lika mycket som de 50% fattigaste.

Vi ser hur högerextremer tar större och större plats i Europas parlament och att många av de övriga partierna inte protesterar utan istället tar efter och uttalar sig mer och mer uteslutande och rasistiskt.

Metoo-rörelsen visade med all tydlighet att ”världens jämställdaste land”, har lång väg kvar att gå, att kvinnor 2018 fortfarande måste vakta sin kropp mot främlingar, kollegor, chefer, bekanta och anhöriga.

Det behövs en motpol i svensk politik!

Någon som står upp för mänskliga rättigheter och inte tävlar om att sätta upp de högsta hindren för att kunna söka asyl i Sverige.

Någon som står för urfolks rättigheter, inte enbart när urfolken befinner sig på andra sidan klotet.

Någon som anser att mänsklig säkerhet är viktigare än nationell/territoriell säkerhet och att 15 stridsvagnar på Gotland inte skyddar oss mot miljö- och klimatförändringar.

Någon som förstår att det är hållbarhet, inte tillväxt, som måste gälla för att planeten ska överleva.

Någon som värnar om oss som bor i lands-och glesbygd och inte bara vill åt våra naturresurser.

Den ”någon” är Feministiskt initiativ. Vår politik är en vision om att en annan och bättre värld är möjlig. Ett samhälle som ser och omfamnar alla människor. Vi använder våra feministiska och antirasistiska perspektiv för att se jämställda, jämlika och hållbara lösningar på politiska konflikter, i Sverige såväl som globalt. Vi förhåller oss till och vidgar idén om vad politik är och kan vara. Vi breddar maktens språk och vi gör politik tillgängligt för alla.

Valet i höst är ett ödesval. De senaste fyra åren har nationalistiska krafter växt även i Sverige, och det finns nu flera partier som är ännu mer nationalistiska än SD som ställer upp i höstens val. Vi som vill att Sverige ska utvecklas åt ett annat, medmänskligare håll måste kraftsamla!

Om du bor i Jämtland, var med på någon aktivitet under de kommande veckorna. Vi hjälps åt att få Feministiskt initiativ att lysa ett vackert rosa ljus över Jämtland, som motpol mot rasism och sexism. Anmäl dig till volontärsregistret på jamtland@feministisktinitiativ.se så ser du där vad du kan göra just där du bor. Om inte annat så kan du ordna ett homeparty. Bjud in minst 15 personer så kommer jag till ditt vardagsrum och berättar om Fi politik och varför vi är så viktiga att ha med i riksdagen! Maila mig på ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se.

Vill du träffa mig och andra Fior och höra mer om valkampanjen, kom gärna på F!ka med FI Jämtland, tisdag 7 augusti, 1600-1800 i Badhusparken, Östersund. Du kan anmäla dig via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, eller på facebook HÄR.

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *