Sveriges framtid

Vi väntar fortfarande på att få en statsminister och en regering och valet står tydligen mellan en SDstödd högerregering eller en kraftigt högerkantrad mittregering. Jag oroar mig för den väg Sverige slår in på. Där företag får mer makt över sina anställda och där språkkrav införs för medborgarskap. Sverige är på väg mot ett hårdare samhälle, där fler och fler kommer att få svårare att passa in och kunna leva ett värdigt liv.

Jag är tacksam för att V vuxit och kan driva opposition men jag hade gärna sett att även Fi tagit sig in. Det behövs fler motkrafter mot nationalism och konservatism. Fler som står för mänskliga rättigheter, jämställdhet, jämlikhet och antirasism. Ett parti som inser att klimatförändringar kräver öppenhet och samarbete, inte starkare gränser och försvar. Att det är mänsklig säkerhet som är viktigast, inte territorriell.

Oavsett statsminister och regering kommer jag fortsätta arbeta för ett vänligare och öppnare samhälle där vi värnar om varandra.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *