Rose Quartz och politik

För två veckor sedan for jag på turné, där jag skulle förena nytta med nöje. Eller, egentligen, nöje med nöje, men helt olika nöjen. Jag började med att ta fem olika tåg, varav två med felande air condition och ett försenat, till Kalmar. Tur jag gillar att åka tåg, jag tycker det är vilsamt, resan tog 14 timmar totalt. I Kalmar höll jag dagen efter ett homeparty och fick prata om Feminism som ideologi och politik, samt lands- och glesbygdspolitik. Ren njutning!

Dagen efter åkte jag tåg igen. Eller, ersättningsbuss, eftersom det visst var solkurvor på rälsen. Fram till Linköping kom jag i alla fall bara en timme senare än jag skulle ha gjort. Efter en god natts sömn på ett varmt hotellrum (avhjälpte värmen med en fläkt och våta handdukar) så dressade jag mig som Rose Quartz och tog mig till Linköpings universitet där NärCon pågick för fullt. Där träffade jag min dotter och vi vandrade runt i , som det kändes, ett fantasiland. Så många olika levandegjorda karaktärer från så många olika sammanhang. Tur jag var där med min dotter, som kunde berätta vilka alla var. Stormtroupers, Chewbacka, Jack Skeleton och olika Harry Potter karaktärer klarade jag av själv.

Det roligaste var att genast ingå i en hel community av Steven Universe cosplays:


Här är vi tre av de minst sex olika Rose Quartz som var på plats! Mycket fotande blev det, här har en av NärCons egna fotografer bett oss posera (och jaglangade fram min mobil förstås). Jag hade tänkt gå på några meet ups och work shops, men det var så kul att bara gå runt och interagera med alla besökare att det blev inget av det!

Dagen efter dressade jag upp som Rose Quartz igen, men innan jag åkte ut till NärCon hann jag med  att vara med Fi Linköping och vår partiledare Gita Nabavi på Gyllentorget och dela ut flyers och hålla tal.

Jag pratade om Lands- och glesbygd och lite grann om försvarspolitik. Även här fick jag posera och bli fotad. Jag skulle kunna vänja mig med det!

Sen följde Gita Nabavi och Fi Linköping med till NäCon där Gita skulle ha en Q&A. Jag var med och delade ut flyers även där, och jag tror Gita blev lika förtjust som mig i hela stämningen på NärCon, så nästa gång ska jag försöka få med mig henne på cosplay!

Anna Erlandsson, ordförande i SVEROK (Svenska spelhobbyförbundet) höll i Q-delen av Gitas Q&A, klart vi måste fota oss efteråt!

När Guta kyndat vidare för att vara med på valupptakt i Göteborg återgick jag till att vara enbart Rose Quartz ett tag. Jag lyckades äntligen få kontakt med Garnet, en av mina absoluta favoriter i serien Steven Universe, så jag fick ett foto på henne!

Vid det laget började den dubbla peruken i kombination med värmen ta all min energi, så dottern letade reda på en lättare peruk som jag kunde ha mina sista timmar på NärCon.

Jag var trött men lycklig när jag lämnade området och kommer definitivt att göra det här igen. Kanske redan vinter NärCon. Med en annan cosplay, jag funderar på att vara Dolores Umbridge!

Bildresultat för harry potter umbridge

Dagen efter höll jag ett homeparty i Linköping, ännu roligare den här gången eftersom jag börjar komma in i mitt material och kan vara mer flexibel och flytande!

Egentligen skulle jag sen ha åkt vidare till Luleå, med egen sovkupé från Stockholm, kliva på vid 22-tiden och sen kunna ta det lugnt i min kupé ända fram till 12 ästa dag när jag skulle vara framme i Luleå. Men tågen ville inte riktigt som jag den här resan. På grund av brand gick inte nattåget till Luleå. “Tack och lov” brann det först efter Gävle, så jag kunde istället boka om till nattåget till Östersund. Men i stället för sovvagn blev det fullsatt sittvagn, och istället för att kliva på vid 22 och kunna vila till 12 så klev jag på vid 23 och var framme 05.30. Tur jag var hemma och kunde vila hela dagen!

Nu är jag pigg på att åka ut igen, och snart drar jag till Karlstad, sen en sväng till Örebro, men mest ska jag valkampanja i Östersund och Jämtland. Mjukstartar imorgon genom att vara med på premiären av Gudrun-filmen, sälja böcker, dela ut informationsmaterial och prata lite om Fi för publiken efter filmen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *