Jobbsök

Jag är arbetslös. Jag har inte arbetat sen februari 2014. Först sjukskriven, så länge och utan synbar förbättring att min arbetsgivare, Arbetsförmedlingen, uppmanade mig att säga upp mig. Så då blev det en tid med avgångsvederlag, men sen 11 månader tillbaka är jag arbetslös. Jag söker mängder av arbeten (Jag tror jag passerat 200 sökta jobb), i hela Sverige. Jag har den utbildning och den erfarenhet som efterfrågas, och eftersom jag har breddad min utbildning med till exempel både kvalitetsteknik och pedagogik så är jag användbar på många olika sätt för en arbetsgivare.

Hittills har det blivit ett fåtal intervju, som luften försvinner ur ganska snart. När jag svaratr på frågan om varför jag är arbetslös. Sen hjälper det inte att utlova lönebidrag om de anställer mig, intresset försvinner.

Trots att jag VET att jag skulle klara av de jobb jag söker, om jag får lägga upp dem efter min nuvarande kapacitet, jag VET att jag har många bra kunskaper och förmågor, så är det rätt tröstlöst, särskilt dagar när det trillar in 10 mail med ”Tack, men nej tack”.

För att inte deppa ihop helt frågade jag på Fejjan och Instagram vad jag är bra på, och fick massor av fina svar:

”Du är jättebra på att bli utfrågad på scen om politik – så bra att du ensam kunde ersätta en hel panel på Unga Feministers riksårsmöte!”

”Du har humor och värme, är lyhörd och klok 💖

”Du är ärlig, öppen och närvarande. Ser detaljer och det vackra i det lilla.”

”Engagerad och entusiasmerande!”

”Nu är det några år sedan vi träffades yrkesmässigt, men jag minns att du var duktig på att ställa utforskande frågor för att få oss att tänka ett varv till.

En annan sak jag minns var att du använde tidigare erfarenheter från olika arbeten och förde in i den kontext vi då befann oss i, vilket öppnade upp nya och andra perspektiv än de självklara eller enklaste.”

”Du är initiativtagande, pedagogisk och driftig!”

”Jag förstår inte varför du får så många nej!❤️
Saker jag uppfattat dig som och beundrat, imponerats av och gillat;
# Du är okomplicerad och transparent – ”what you see is what you get”. Jag som din medmänniska behöver inte undra över insinuationer, tystnad eller dolda agendor.
# Du är strukturerad, analyserande – du kan omsätta teorier till praktik. Du kan även förklara praktiska saker med teorier. Du har en stor kapacitet att ta in information, tolka, analysera och omsätta i praktik. Detta gör dig förtroendeingivande. Du upplevs kunnig och intelligent.
# Jag upplever att du minns vad som bestämts, du analyserar skeenden, du har metoder för att minnas, analysera, omforma och ge förslag.
# Du har humor och är tillåtande. Du gör ingen skillnad på folk utan behandlar alla med respekt.
# Du är trogen din övertygelse och du lever som du lär.

Du är fantastisk!”

”Du är bra på att prata och engagera folk! Kreativ, pysselsmart och god djurvän❤️

”Jag tycker du är en bra pedagog och en bra medmänniska”

”Du är bra på att entusiasmera”

”Du är otroligt snäll och omtänksam”

”Du är pedagogisk, engagerad, entusiastisk, lätt att lyssna på, trovärdig, kompetent, intelligent”

Det värmde mitt hjärta att läsa formuleringarna och det gladde min hjärna att få citat som jag kan använda i mina ansökningar. Det är mycket bättre att skriva in ”andra säger om mig att jag är…” än att bara skriva ”jag är…”

Men mycket vill ha mer, så skriv gärna hur just DU uppfattar mig i en kommentar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *